HAGYOMÁNY ÉS PRECIZITÁS

"Ha egy jó kés a legfontosabb eszköz minden szakács számára, miért érné be kevesebbel, mint a tökéletes?"

- Karl Gustav Felix, alapító


A hagyományosan megmunkált, kiváló minőségű FELIX® késeket mestereink kézzel készítik, akik a legmagasabb szintű tudással rendelkeznek mesterségükben.

A kiváló minőség a megfelelő nyersanyaggal kezdődik, és a FELIX® kizárólag a legjobbakat használja: az X50CrMoV15 króm-molibdén-vanádium acéltól kezdve a japán VG10 többrétegű damaszkuszi acélon át az X65CR13 borotvapenge acélig. Mivel homogének és kompaktak, ezen acélfajták mikroszerkezete garantálja a pengék rugalmasságát, korrózióállóságát és éltartását.

Mivel késeink kézzel készülnek, a minőségük közvetlenül a mesterembereink ügyességétől függ. Minden kés 45 különböző munkafázison megy keresztül, és minden egyes lépés a több évszázados solingeni tudásra, a precíz munkára, a jó szemre, az alaposságra és a mesterség iránti szeretetre épül.

Késeink funkcionalitása, kialakítása, kezelhetősége és használhatósága attól függ, hogy az adott késnek milyen a formája, hogyan fekszik gazdája kezében, hogyan van kiegyensúlyozva és hogyan jut el az erő a pengéhez vágáskor. A FELIX® kések már az első pillantástól és érintéstől kezdve rendelkeznek mindezekkel a kedvező tulajdonságokkal és kitűnnek kiváló minőségükkel, valamint gyönyörű formatervezésükkel.

FELIX knives- Absolute Collection

MINŐSÉG

A FELIX® egy több, mint 200 éves hagyománnyal rendelkező vállalat, mivel az egyik legrégebbi késgyártó a világon, már1790 óta gyárt evőeszközöket. Karl Gustav FELIX 1843-ban alapította a Gustav Felix Schneidwaren fabrik céget és ezzel két évszázados kézműves örökséget hozott létre. Kései világszerte ismertek rendkívüli minőségükről.

2012-ben a ZEPTER International, egy számos márkát képviselő globális vállalat, amely exkluzív, kiemelkedő minőségű fogyasztási cikkeket gyárt, értékesít és forgalmaz világszerte, megvásárolta a FELIX® Solingen GmbH-t, ezzel biztosítva piacvezető pozícióját a prémium minőségű kések piacán. A Zepter egyedi látásmódja, kiváló minősége és innovatív termékei a FELIX® hagyományaiban és kiváló kézművességében testhezálló partnerre találtak.

FELIX knives - Olive Wood

FELIX kitchen knives

FELIX knives