EGÉSZSÉGES ÉTELEK HOZZÁADOTT VÍZ ÉS ZSIRADÉKOK NÉLKÜL

FŐZZ GYORSABBAN, FINOMABBAT ÉS EGÉSZSÉGESEBBEN!

Amint megkóstolod a Zepter főzőrendszerében elkészített ételeket, az ízek új világa nyílik meg előtted! Az ilyen speciális módon elkészített ételek nem csak több energiát hoznak az életedbe, hanem az egészségére is kedvezőbb hatással vannak, hiszen a Zepter Masterpiece főzőedények a hagyományos edényektől eltérően nem tartalmaznak ártalmas vegyületeket, amelyek kioldódhatnának főzés közben. 

Meglátod majd, hogy a víz és zsiradék hozzáadása nélkül főzött ételek étvágygerjesztőbben néznek ki, mivel megmarad a színük, formájuk és állaguk. Az ételek ízletesebbek lesznek, mert a Zepter főzési folyamata során megmarad a természetes zamatuk és aromáik. A Masterpiece edényekben elkészített fogások egészségesebbek, mert tápanyagtartalmuk és biológiai értékeik (vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, mikro- és makro nyomelemek) nem vesznek el. Az hozzávalók sem veszítenek annyit térfogatukból, mint a hagyományos sütés vagy főzés során, így  csökkenthető az élelmiszerpazarlás. 

Ráadásula Zepter edényekben az étel nem ragad le és nem ég oda, továbbá a főzés során nem keletkeznek ártalmas zsírok vagy rákkeltő akrolein.

Healthy food with no added water and no added fats

HOGYAN FŐZZÜNK VÍZ NÉLKÜL?

Ha víz hozzáadása nélkül főzöd meg az ételeket, mindig friss, megmosott hozzávalókat tágy a hideg edénybe úgy, hogy az edény 1/4 részét üresen hagyod, vagy az edény peremétől és a fedőtől legalább 3 cm távolságot hagysz.

Tedd az edényt lefedve a hideg tűzhelyre, majd állítsd közepes vagy magasabb fokozatra. Amikor a fedőben lévő termokontroll mutatója a nedves skálán a zöld mező feléhez ér, vedd le a hőfokot minimumra. Az ételek a saját levükben főnek meg, amely az edényben marad.

A főzőedény belsejében az ételből felszabaduló gőz felemelkedik az edény tetejéhez. A fedő mindig hűvösebb, mint az edény, így a gőz a fedővel érintkezve lecsapódik. A tápanyagokban gazdag folyadék ezután visszacsöpög az ételre. Ez a Zepter zárt főzési ciklus, amely addig ismétlődik, amíg az étel tökéletesen meg nem fő.

Az edény pereme és fedője között kialakuló vízgyűrű hermetikusan lezárja az edényt. A főzés körülbelül 20 perc elteltével fejeződik be.

Zepter pot - Cooking without water

HOGYAN SÜSSÜNK ZSIRADÉK NÉLKÜL?

Ha zsiradék hozzáadása nélkül szeretnél sütni, akkor a húst mindig egy előmelegített edénybe tedd. Ehhez az üres edényt lefedve tedd a tűzhelyre, majd állítsd be a hőfokot maximumra, legfeljebb 4 percre.

Az edény akkor kész a sütésre, ha a fedőben lévő termokontroll mutatója a száraz skálán a zöld mező feléhez ér.Az ellenőrzéshez Alkalmazhatsz a vízpróbát is: ha néhány csepp vizet csöpögtetsz az edény aljára. és azok ahelyett, hogy szétfolynának, elkezdenek "szaladni" a fémfelületen, akkor az edény készen áll a sütésre. A húst mindig a már  (üresen) előmelegített edénybe helyezd, majd nyomd rá a húst az edény aljához, hogy megpiruljon. 30-60 másodperc múlva fordítsd meg a hússzeletet, és a másik oldalát is nyomd az edény aljához, hogy az is átsüljön.

A sütés végeztével vedd le a hőfokot a minimumra, majd zárd el a tűzhelyet vagy vedd le az edényt a hőforrásról. Használj fedőt attól függően, hogy milyen sütési módszert váalsztasz. A sütési folyamat körülbelül 10 percet vesz igénybe.

A ZEPTER EDÉNYEKKEL ÉTELT, ENERGIÁT, IDŐT ÉS PÉNZT TAKARÍTHATSZ MEG, DE AMI A LEGFONTOSABB: A ZEPTER VÉDI AZ EGÉSZSÉGEDET.

Zepter pan - Frying without fats