A PORCELÁN MŰVÉSZETE

Üdvözlünk a Zepter Masterpiece kollekció mesés világában! Hét kollekcióink minden darabjára kézművesek viszik fel a kifinomult aranymintákat. A Masterpiece porcelánok így  lesznek a szépség iránti múlhatatlan vágyunk megtestesülései. A precíz kézműves munka, a részletekre való odafigyelés, valamint a kifinomult ízlés és stílus együttese világszerte kedveltté teszik a Zepter Masterpiece kollekciót.

GYÖNGYSZEMEK A SZÉPSÉG VILÁGÁBAN

A Zepter porcelán kifejezi az ételekhez való összetett hozzáállásunkat, amely megköveteli, hogy az ételek egyrészt egészségesek, másrészt ízletesek legyenek, harmadrészt pedig jól mutassanak az asztalon, egy különleges esztétikai élményt nyújtva, mely meghozza étvágyunkat. E három szempont együttese szükséges ahhoz, hogy maradéktalanul élvezhessük és megbecsülhessük az az asztalra került ételeket, és azok társaságát, akik körében elfogyasztjuk őket. Minden Zepter porcelán kollekcióban megtalálható ugyanaz a magas szintű, precíz kézműves munka, a kiváló minőség és a kifinomult esztétikai ízlés, ugyanakkor porcelánjaink jelentős stílusbeli változatosságot mutatnak, és magjelenésükkel meteremtik a klasszikus művészet és a kortárs igények közötti ideális egyensúlyt.

A Zepter Masterpiece kollekciót mindaz a szépség ihlette, amit a természet és az ember alkottott. A porcelánkészítés ősi hagyományát először Marco Polo jegyezte fel a 13. században, aki Kínából visszatérve a porcelánt a Porcella kagyló szépségéhez, finomságához és keménységéhez hasonlította.

A Zepter Masterpiece kollekció darabjai olyan kortárs műalkotások, amelyek megörökítik azt a varázst, ami lenyűgözte a régi európai utazókat, és máig készülnek modern létesítményekben a rendelkezésre álló legújabb technológiák bevonásával, ami magas esztétikai színvonalat, kiemelkedő tartósságot és csúcskategóriás minőséget biztosít számukra.

Porcelain-3_Zepter

A LEGJOBB MINŐSÉG, KIRÁLYI ELEGANCIA

A Zepter Masterpiece kollekció kizárólag keményporcelánból készül, amely magas kaolintartalmának (50-55%), valamint a kvarc és földpát alacsony (20, illetve 30%-os) részarányának köszönhetően még az acéllal történő karcolásnak is ellenáll. Ez a fajta porcelán nagyon magas hőmérsékleten, akár 1350-1460 °C-on is égethető.

A Zepter Masterpiece Collection tiszteli a porcelángyártás azon eredeti módszerét, aminek gyökerei a 18. század elejére nyúlik vissza, amikor Johann Friedrich Böttger finomította az Ehrenfried Walther von Tschirnhaus matematikus és tudós által kidolgozott képletet, majd holland kollégáival kísérletezve lefektette a modern gyártási folyamat alapjait. 

Ez nagy előrelépés volt, hiszen addig Kína volt az egyedüli porcelángyártó: az onnan származó porcelánokat pedig kizárólag csak a Holland Kelet-Indiai Társaság szállította Európába, és a gazdagságot, a presztízst és a páratlanul kifinomult ízlést képviselték. Napjainkban, a 21. században a Zepter visszahozta a porcelán eredeti pompáját és exkluzivitását, amely királyi eleganciát kölcsönöz bármely étkezőasztalnak, és képes bármikor ünnepi hangulatot teremteni.

A Zepter Home Art Masterpiece kollekció nem csak teljesíti, hanem túl is szárnyalja elvárásaidat, és elkápráztatja vendégeidet.


TŰZBEN SZÜLETETT SZÉPSÉG

Exkluzív Zepter porcelánjaink előállításához máz alatti és máz fölötti technikát egyaránt alkalmazunk.

A gyártási folyamat máz alatti szakasza során az alapozó színt közvetve, öntapadós papír segítségével, szitanyomással visszük fel a porcelánokra, majd 1250°C-on kiégetjük, hogy a szín bele tudjon süllyedni az újra meglágyuló mázba, így elnyerje mással összetéveszthetetlen fényét. Ezután következik a máz fölötti égetési folyamat. A díszítő motívumokat (Royal, Imperial és Black & White) kézzel festik meg kézműves mestereink arany díszítéssel vagy anélkül, majd a porcelánokat 840°C-on égetjük ki. Ahogy a név is utal rá, a díszítés így a mázra kerül.

A végső fázisban kézi aranyfestés következik 22 karátos aranyhígítóval, amely a felhasznált olajok és adalékanyagok miatt a kiégetés előtt még barnás színű. A mintázatok peremeit ezután ecsettel visszük fel. Ez az eljárás az aranyégetés, és 800 °C-on végzzük. A fogantyúkat, a díszítéseket és a szegélyeket szintén kizárólag kézzel festik kézműves mestereink. Ez a kézműves munka nagyon specializált és több évtizedes tanulás során festőről festőre száll.

A hagyományos porcelánkészítéshez képest minden egyes gyártási fázisban megmutatkozik a Zepter Masterpiece kollekció különlegessége, kiemelkedő minősége, és díszítésének gondos aprólékossága.

SZÉLES VÁLASZTÉK MINDEN ALKALOMRA

A részletek gazdagsága és tökéletessége, valamint a rendelkezésre álló porcelánok széles választéka számos különböző asztalterítést tesz lehetővé.

Porcelánkollekcióink tartalmazzák a lehető legtöbb különböző tálalóelemet. A nagy tálalótányéroktól a legapróbb sószóróig, a levesestányéroktól a teás- és eszpresszócsészékig minden készletet úgy terveztünk meg, hogy az egyes darabok igény szerint kombinálhatóak legyenek, legyen szó csak a leglényegesebb elemek felhasználásárlól, vagy a teljes készlet maradéktalan pompájáról. Tea, kávé, illetve presszókávé felszolgálásához is teljes készleteket kínálunk.

porcelain_22-Zepter

EREDETISÉGIGAZOLÁS

A Zepter International büszkén tanúsítja, hogy ezek a porcelánok és a kapcsolódó Table Art kollekció teljes egészében kézzel készülnek a legkiválóbb minőségű anyagokból, és kézzel kerülnek díszítésre. Porcelánjaink Németországban, Bajorországban készülnek a legmagasabb szintű kézművességgel. Minden egyes darab kizárólag keményporcelánból készül, az eredeti 18. századi módszer szerint. A színminták kikészítése máz alatti módszerrel történik, az aranyozást pedig máz feletti technikával végezzük. A finomabb aranyozásokat kézzel festik a készlet egyes darabjaira 22 karátos arannyal. A speciális kivitelezési folyamat végén ezeket az aranymintákat ráégetjük a porcelánokra.

A Zepter International a legmagasabb minőséget és technológiai színvonalat a legkiválóbb, ellenőrzött, európai eredetű nyersanyagok kiválasztásával és a gyártási folyamatok szigorú felügyeletével garantálja.

Porcelain_Zepter