FORRADALMI ÁTTÖRÉS AZ ORVOSTUDOMÁNYBAN 

A Bioptron hiperfényterápiás rendszer egy világszerte szabadalmaztatott fényterápiás orvostechnikai eszköz, ami egy olyan speciális optikai egységgel rendelkezik, amely a nap által természetes módon kibocsátott elektromágneses spektrumához hasonló fényt bocsát ki – csak épp UV-sugárzás nélkül.

A BIOPTRON hiperfényterápia természetes módon képes hatni a szervezetünkre annak regeneráló és kiegyensúlyozó képességeinek támogatásával, így segít a szervezetnek felszabadítani a saját gyógyító potenciálját. A szövetekbe jutva a fényenergia elősegíti a biostimuláció folyamatát. Ez azt jelenti, hogy pozitív módon serkenti a szervezetekben a különféle biológiai folyamatokat, ezáltal fokozza a testfunkciókat.

A BIOPTRON technológia széles körben elterjedt és elfogadottá vált az orvostudományban, mint felhasználóbarát, hatékony, nem farmakológiai gyógyászati eszköz. Kimutatták, hogy az akut és krónikus sérülések konzervatív kezelésében, valamint a műtét utáni sebek kezelésében támogató hatással bír. A BIOPTRON fény kiemelkedő tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a fény ne csak a bőrön, hanem az alatta lévő szöveteken is áthatoljon.

Bioptron-new_lamps

FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS

A 36 éves BIOPTRON hiperfényterápia kiváló és hatékony terápiás eszköznek számít minden típusú fájdalom kezelésében, ráadásul mindmáig ismert mellékhatások nélkül.

  • Hátizom fájdalmaid vannak a hát felső részén vagy deréktájon? 
  • Ízületi fájdalmakat tapasztalsz a tested több területén (például lábak, vállak, nyak, hát, karok)?

Ha enyhíteni szeretnéd a mozgásszervi fájdalmakat vagy az ízületei merevséget, akkor a BIOPTRON megoldást kínál számodra. A klinikailag igazoltan és orvosilag tanúsítottan fájdalomcsillapító hatású BIOPTRON fény mélyen behatol a szövetekbe, felgyorsítva a gyógyulást, radikálisan csökkentve a gyulladásokat és elősegítve a vérkeringést.

A fájdalomnak nem kell a mindennapjaid részévé válnia. 

A hiperfényterápia hatékonyan és biztonságosan enyhíti az ízületi gyulladásokat, a derék-, hát- és nyakfájást, valamint a sportsérülésekből és más betegségekből eredő fájdalmakat. Minden bőrtípus számára 100%-ban biztonságos.

Orvostechnikai készülékünket kórházakban is használják, de otthoni kezelésre is ugyanúgy alkalmasak, elérhetőek. 

A Bioptron hiperfény rendkívül hatékony monoterápiaként és/vagy kiegészítő terápiaként a reumatológiában és a fizioterápiában.

REUMATOLÓGIA

  • Ízületi porckopás (Osteoarthritis)
  • Reumás ízületi gyulladás (krónikus)
  • Ízületi gyulladás 

A BIOPTRON enyhíti a reuma különböző formáiban szenvedő betegek fájdalmait, és segíti őket a mozgási szabadságuk visszanyerésében.

FIZIOTERÁPIA

  • Derékfájás
  • Váll- és nyakfájdalom
  • Kéztőalagút-szindróma
  • Hegszövet
  • Mozgásszervi sérülések

A BIOPTRON hiperfényterápia elősegíti a mobilitás javulását, és enyhíti a mindennapi fájdalmakat.

bioptron_article-pain

Bioptron_bioptron2_XL

SEBGYÓGYÍTÁS

A BIOPTRONNAL A SEBEK AKÁR KÉTSZER GYORSABBAN GYÓGYULNAK, TOVÁBBÁ CSÖKKENTI A FÁJDALMAT, A KELLEMETLEN ÉRZÉSEKET ÉS A HEGEKET.

A BIOPTRON hiperfényterápia hatékony és gazdaságos kezelést kínál az összetett és nem gyógyuló sebek kezelésére a test bármely részén, beleértve a cukorbetegség, érbetegség, magas vérnyomás és egyéb egészségügyi problémák okozta sebeket is.

A BIOPTRON fényterápia kiegészítő terápiaként alkalmazható a sebgyógyulás elősegítésére az alábbi indikációk esetében:

  • Sérülés utáni sebgyógyulás
  • Égési sérülések
  • Bőrátültetés gyógyulása
  • Sebgyógyulás műtét után
  • Vénás lábszárfekélyek (sztázisos fekélyek)
  • Decubitus (nyomási fekélyek)


Bioptron Therapy

"A BIOPTRON fényterápia sebgyógyító hatása kétségtelenül a hajszálerek vérkeringésének javulásával, a vér trofikus funkciójának fokozásával, valamint a növekedési faktorok és egyes citokinek vérszérum koncentrációjának növekedésével függ össze"

- Prof. Dr. Samoilova (PhD), a fotobiológia és fotomedicina nemzetközileg elismert vezető kutatója.

A Bioptron terápia felgyorsítja a reparatív sejtfolyamatokat, csökkenti a fertőzésveszélyt és csökkenti a fájdalmat a teljes gyógyulási folyamat során. A regenerált szövetek rugalmasabbak, egészségesebbek és hegmentesek lesznek.

Javasoljuk, hogy a BIOPTRON fényterápia alkalmazása előtt konzultálj az orvosoddal, hogy szakszerű tanácsot kapj arról, ajánlható-e számodra ez a kezelés.

Zepter-Bioptron-12-HU

BŐRPROBLÉMÁK

A BIOPTRON klinikailag igazoltan alkalmas a bőrgyógyászati rendellenességek és bőrproblémák orvosi kezelésére felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt. A fényterápia, különösen a kék és vörös fény egyenlő dózisával mélyen behatol a bőrbe, elpusztítva a pattanásokat okozó baktériumokat.

A BIOPTRON a különböző bőrbetegségek (pl. kiterjedt acne vulgaris) következtében visszamaradt hegesedések kiterjedésének csökkentését is segíti.

Amikor a BIOPTRON orvostechnikai eszközt a bőrfelület fölé tartják, a kibocsátott fény energiája behatol a bőrbe és az alatta lévő szövetekbe. Ez egy biológiai reakciót, úgynevezett foto-biostimulációt vált ki, amely megannyi jótékony hatásokat okoz. A BIOPTRON fényterápiával az alábbi bőrproblémák kezelhetők:

  • Pattanások / aknés bőr (beleértve az acne rosaceát)
  • Ekcéma
  • Pikkelysömör
  • Atópiás bőrgyulladás
  • Herpeszes bőrfertőzések

Bioptron Youthron for skin problems

A piacvezető orvosi fényterápiás készülék képes kezelni a vírusok vagy baktériumok által okozott bőrfertőzéseket és a szájat érintő elváltozásokat is, mint például:

  • Fekélyek
  • Fogínybetegségek
  • A szájnyálkahártya gyulladása
  • Az ajkak gyulladásai
  • Herpesz (herpes simplex)
  • Cold sores (herpes simplex)

Ezek a bőrbetegségek meglehetősen gyakoriak, és a legtöbb embernél életük során legalább egyszer megjelennek. Bár általában nem életveszélyesek, nagyon kellemetlenek lehetnek a beteg számára, és negatívan befolyásolhatják az életminőségét.

A BIOPTRON hiperfényterápia felgyorsítja a bőr gyógyulását, és csökkenti a bőrbetegségek által okozott kellemetlen tüneteket.

Bioptron Light Therapy accelerates the treatment of skin

TÉLI DEPRESSZIÓ (SZEZONÁLIS HANGULATZAVAR)

A BIOPTRON klinikailag igazoltan segít a szezonális hangulatzavar leküzdésében.

Ősszel és télen, amikor a nappalok rövidebbek és sötétebbek, sokan tapasztalnak fáradtságot, levertséget és energiahiányt. Ezeket a tüneteket téli depresszió néven ismerjük. 

A szezonális hangulatzavar olyan tünetek kombinációjával jellemezhető, mint például:

  • Krónikus fáradtság
  • Csökkent motiváció
  • Fokozott alvásigény
  • Fokozott étvágy, és ennek következtében súlygyarapodás
  • Kedvetlenség, levertség
  • Visszahúzódóbb viselkedés, elszigetelődés

seasonal affective disorders

Bioptron has the properties of natural light

A téli depresszió pontos oka máig ismeretlen, de a kutatók találtak néhány biológiai tényezőt, amelyek a cirkadián ritmusunk megzavarásával kapcsolatosak. A cirkadián ritmusok olyan anyagcsere-, fizikai-, mentális-, és viselkedésbeli változásokat jelölnek, amelyek egy napi ciklust követnek. Az egyik legismertebb az alvás-ébrenlét ciklus.

A fényhiány negatív hatással lehet az alvási ritmusunkra.

A BIOPTRON lehetővé teszi, hogy biztonságosan hozzájuss a téli depresszió elleni küzdelemhez szükséges fénymennyiséghez.

A hiperfényterápia biztosítja a megfelelő és biztonságos napi fénymennyiséget.

A BIOPTRON a természetes fény tulajdonságaival rendelkezik. Növeli a szerotonin termelést és pozitív energiával tölti fel szervezetet.

GYERMEKGYÓGYÁSZATI ALKALMAZÁSOK

A BIOPTRON klinikailag tesztelt és igazolt, biztonságos orvosi terápia gyermekek és újszülöttek számára is. A következő kezelésekre alkalmazható:

  • Bőrbetegségek, például ekcéma
  • Kisebb sebek, sérülések, égési sérülések, mint zúzódások, kiütések, bőrpír, stb.
  • Allergiás légzőszervi megbetegedések, mint például az asztma
  • A felső légutak fertőzései, mint nátha, arcüreggyulladás, mandulagyulladás)
  • Izom-, ízületi és csontbetegségek (ízületi gyulladás, izomgörcs, rándulás, húzódá,s stb.)
  • Sportsérülések (rándulások, húzódások, zúzódások, ínhüvelygyulladás, szalag- és izomszakadások)

A bőrbetegségek gyakoriak a gyermekeknél. Felmérések szerint a gyermekek akár 15%-a szenved allergiás ekcémában, és gyakran fordulnak elő vírusok és baktériumok által okozott bőrfertőzések. A bőrbetegségek kellemetlenek lehetnek a gyermekek és szüleik számára eyaránt. A bőrfájdalom, az állandó viszketés, az alváskiesés és az arcon vagy a kézen megjelenő bőrelváltozások okozta szégyenérzet miatt.

A BIOPTRON hiperfényterápia olyan gyermekbarát kezelést nyújt, amely elősegítheti a bőrgyógyulást és csökkentheti a bőrbetegségekhez kapcsolódó kellemetlenségeket.

Bioptron Light Therapy System

Bioptron Youthron for sport injuries

A fiatalabb gyermekek hajlamosak a felső légutak, az az orr és a torok vírusos fertőzéseire, és az ilyen betegségek gyakori kiújulása azzal járhat, hogy a gyermek sokat hiányzik az iskolából. A BIOPTRON hiperfényterápia az immunrendszer serkentésével és a gyógyulási reakció elősegítésével segíthet ezen betegségek kezelésében.

Javasoljuk, hogy a BIOPTRON hiperfényterápia alkalmazása előtt konzultálj az orvosoddal, kérd ki a szakvéleményét, hogy adekvát szakmai tanácsot kapj arra vonatkozóan, hogy ez a kezelés ajánlható-e az Ön gyermekének, vagy más orvosi kezelésre van szükség

"A BIOPTRON fényterápia kúra a gyermekek 92%-ánál teljes gyógyuláshoz és jelentős javuláshoz vezet, míg a gyógyszeres terápia hatékonysága nem haladja meg a 70%-ot. Már az első fénykezelés után pozitív változások figyelhetők meg, míg a második vagy harmadik kezelés csökkenti a köhögést és a torok kivörösödését, javítja az orrlégzést, az alvást, az étvágyat, továbbá csökkenti a fáradtságot és az ingerlékenységet." - Dr. Natalia A. Zhevago PhD, a fotomedicina és a fotoimmunológia specialistája az Orosz Tudományos Akadémia Citológiai Intézetében (Szentpétervár, Oroszország).

SPORTSÉRÜLÉSEK

A BIOPTRON hiperfényterápia enyhíti a gyulladást, és serkenti a gyógyulási folyamat korai beindulását, így szisztematikusan csökkenti a felépülési időt akár már a sérülés kezdetétől.

A BIOPTRON terápia elősegíti a sebgyógyulást és felgyorsítja a szövetek regenerálódását. Javítja az inak szakítószilárdságát, így segít a sportolók lerövidíthetik a különböző sportsérülések gyógyulási idejét, mint a:

  • Teniszkönyök
  • Golfkönyök
  • A váll rotátorköpenyének meghúzódása
  • Ínhüvelygyulladás
  • Vádli- és térdín-sérülések
  • Lágyéktáji húzódás
  • Hátfájás
  • Duzzanat
  • Görcsök és csomók
  • Nyaki fájdalom
  • Edzés előtti és utáni merevség
  • Talpi bőnye gyulladás (plantar fasciitis)

bioptron_article-sport_injuries_1

A BIOPTRON hiperfényterápia kiváló és hatékony terápiás eszköz minden típusú fájdalom kezelésében. A fizikoterápia és rehabilitáció során alkalmazott kezelési protokollok szerves részét is képezheti. 

A Bioptron hiperfényterápia:

  • Enyhíti a különböző izom- és ízületi fájdalmakat
  • Enyhíti az izomlázat
  • Optimalizálja az izmok anyagcseréjét, felgyorsítja a szövetek gyógyulását
  • Növeli az ízületek aktív és passzív mozgási tartományát
  • Lehetővé teszi az izom- és ízületi aktivitás gyorsabb helyreállítását
  • Csökkenti a gyulladásokat és duzzanatokat

Bioptron for sport injuries

Bioptron_sport_XL

ANTI-AGING

Világszerte emberek milliói választják a BIOPTRON-t mint nem invazív kozmetikai fényterápiás eljárást a fiatalosabb megjelenés érdekében. 

A svájci gyártmányú BIOPTRON-t a párizsi Esztétikai és Anti-Aging Orvoslási Európai Kongresszuson az első számú Anti-Aging készüléknek választották.

Számos nemzetközi orvosszakértő mutatta be a BIOPTRON fényterápia hatásait a Londonban, Párizsban, Monte-Carlóban, Varsóban és Bukarestben tartott Anti-Aging konferenciákon, bebizonyítva, hogy a BIOPTRON mélyen a szövetekbe hatoló polarizált fénye klinikailag bizonyítottan csökkenti a ráncokat és a szarkalábakat, lassítja a bőr feszességének és rugalmasságának csökkenését, valamint segít egyenletesebbé tenni a bőrtónust - egészségesebb, fiatalosabb bőrt eredményezve.

A klinikai kutatások kimutatták, hogy a BIOPTRON pozitív, stimuláló hatással van a bőr bizonyos sejtjeire, az úgynevezett fibroblasztokra, ami a kollagén és elasztin termelését eredményezi.

Bioptron has been voted the number one Anti-Aging device

HOGYAN STIMULÁLJA ÉS REGENERÁLJA A BŐRT A BIOPTRON HIPERFÉNY

A BIOPTRON terápia lelassítja a bőr természetes öregedési folyamatát. Hatékonyan visszafordítja a bőr öregedésének főbb jeleit, és fokozza a kozmetikai termékek és eljárások hatását.

A BIOPTRON hiperfény összetett hatása miatt egyedülálló eszköz a fiatalos bőr kezelésére és fenntartására. Az orvosilag tanúsított készülék javítja a sejtmechanizmusokat, és természetes módon fiatalítja a bőrt.

A BIOPTRON-nal végzett biztonságos, nem invazív és mindössze napi 10 perces kezelés csökkenti a ráncokat, és nincsenek ismert mellékhatásai.

bioptron_article-anti_aging