A FÉNYTERÁPIA TUDOMÁNYOS ALAPJA

BIOPTRON HIPERFÉNYTERÁPIA JELLEMZŐI:

  1. Brewster optikai egység 
  2. Bioptron polikromatikus fény
  3. Bioptron alacsony energiájú fény
  4. Bioptron inkoherens fény
  5. Bioptron függőlegesen lineárisan polarizált fény
  6. Bioptron hiperpolarizált fény

Bioptron-new_lamps-narrow

BREWSTER OPTIKAI EGYSÉG

A kiváló minőségű Brewster optikai egység egy többrétegű optikai rendszer, amely a BIOPTRON készülékekben egy meghatározott szögben helyezkedik el. Amikor a BIOPTRON fényforrásból származó szórt, rendezetlen (nem polarizált) fény a Brewster optikai egységre esik, az visszaverődik és minimális reflexiós veszteséggel, szinte maradéktalanul függőlegesen lineárisan polarizált fénnyé válik.



Zepter-Bioptron-24-HU

POLIKROMATIKUS FÉNY

A BIOPTRON a látható spektrumba, valamint az infravörös hullámhossz-tartomány egy részébe eső, 480 nm-től 3400 nm-ig terjedő hullámhosszú, 1,15 - 2,90 eV-os fényt generál (720 nm-es, 1,70 eV-os csúccsal), amely lehetővé teszi, hogy a fény mélyen behatoljon a szövetekbe, aktiválva és elősegítve a különböző sejtes és biológiai folyamatokat, amelyek felgyorsítják a regeneratív és reparatív gyógyulási folyamatokat a szervezetben.

Zepter-Bioptron-Light-Therapy-01-HU

INKOHERENS FÉNY

A fázison kívüli (vagy nem szinkronizált) fényt olyan fényhullámok jellemzik, amelyek nincsenek időben vagy térben szinkronizálva. A különböző hullámfrekvenciájú és hullámhosszúságú fény fotonjai közötti gyakori és véletlenszerű fázisváltások teszik ezt a fényt alacsony intenzitásúvá. 

A BIOPTRON inkoherens fénye elősegíti a biztonságos, nem invazív és hatékony gyógyulást a terápiával szembeni rezisztencia kialakulásának kockázata nélkül. Ezzel szemben a legtöbb lézerfény nagy intenzitású, koherens fényt bocsát ki, amely nagymértékben károsíthatja a szöveteket.

Zepter-Bioptron-21-HU

ALACSONY ENERGIÁJÚ FÉNY

A BIOPTRON egyenletes, 40 mW/cm2 intenzitású (vagy más kifejezéssel teljesítménysűrűségű) fénysugárzást biztosít a kezelt területtől 10 cm távolságból. A BIOPTRON fény dózisa pontosan meghatározható, mivel a BIOPTRON fénynek két összetevője van: a teljesítmény és az idő – Energia (J) = teljesítmény (W) × idő (s) (a fotobiológiában alkalmazott Bunsen-Roscoe reciprocitási szabály szerint).

Más szóval, ha a teljesítményt megduplázzuk, és a kezelési időt megfelezzük, akkor ugyanannyi energiát fogunk leadni, de nagyon különböző biológiai válaszokat fogunk elérni és megfigyelni. A BIOPTRON percenként 2,4 J/cm2-es átlagos energiasűrűségnek megfelelő fénydózist bocsát ki. Ez alacsony és biztonságos fénydózist jelent, amely mellékhatások nélkül serkenti a természetes gyógyulást.

BIOPTRON FÜGGŐLEGESEN LINEÁRISAN POLARIZÁLT FÉNY (VLPL)

Amikor a halogén izzó által kibocsátott szórt fény a Brewster optikai egységgel találkozik és visszaverődik arról, ez a fény függőlegesen lineárisan polarizáltá válik, olyan hullámokkal, amelyek párhuzamos függőleges síkokban terjednek egy irányba. A szórt fénnyel és a lézerfénnyel ellentétben a BIOPTRON VLPL nem csak az abszorpciós jellemzőik alapján hat a molekulákra, hanem hatékonyan fejti ki a hatását a biológiai folyamatok, molekulák és szövetek szerkezetére is, ezért lényegesen jobb gyógyító hatással bír.

Minden biológiai struktúra normális működési állapotában lineárisan rendezett (pl. a folyadékkristályok, a kollagén, a mikrotubulusok, a membránokban lévő lipidek, a belső mitokondriumok elrendeződése és a víz dipólusmomentumainak lineáris szerveződése). Amikor a biológiai folyamatok rendezetlenek, a Bioptron fény a lineáris szerveződésének köszönhetően visszaállítja őket az optimális funkcionális állapotukba.

A BIOPTRON tehát a polarizáció mellett adott időben optimális fényspektrumot és fényenergiát biztosít, ami számos egészségügyi probléma kezeléséhez szükséges. A BIOPTRON fény ilyen mélyreható hatásának magyarázata többek között abban rejlik, hogy az emberi szervezetben lévő molekulák 85,5%-a vízmolekula (tehát hidrogén- és oxigénatomokból áll) és mindegyiknek meghatározott funkciója van a szervezetben.

DiagramHyperpolarizedLight-XL-HU

BIOPTRON TÖRTÉNETE

A FÉNYTERÁPIA FELTALÁLÁSA

Niels Ryberg Finsen dán orvos (lásd fotót) mintegy 100 évvel ezelőtt megalapította a modern fényterápiát. A fényterápiával elért eredményeiért 1903-ban orvosi Nobel-díjjal tüntették ki. Finsen megalkotta az első olyan készüléket, amely szintetizált napfényt állított elő, és kiemelkedő eredményeket ért el a bőrtuberkulózis egy speciális fajtájában szenvedő betegek kezelése terén.

A BIOPTRON FÉNYTERÁPIA KIFEJLESZTÉSE

A modern fénygyógyászat történetének hajnalán főként a spektrum infravörös és ultraibolya részét használták. Az 1980-as évek elején egy tudósokból álló kutatócsoport olyan fényforrást hozott létre, amely eredetileg a kis fényerejű lézerterápián alapult, de a látható fény szinte teljes tartományával és az infravörös fénytartomány egy részével dolgozott. A kutatás során feltártak bizonyos fizikai tulajdonságokat, amelyek elengedhetetlenek a fényterápia eredményességéhez. E technológia alapján hozták létre később a BIOPTRON fényterápiás rendszert. A BIOPTRON AG számos országban folyamatosan együttműködik szakértőkkel, kutatókkal és orvosokkal a BIOPTRON hiperfényterápia jellemzőinek és terápiás hatékonyságának vizsgálata érdekében.

bioptron-gallery-2

bioptron-gallery-1

TANÚSÍTVÁNYOK

BIOPTRON AG - GARANTÁLJUK A CSÚCSMINŐSÉGET

A BIOPTRON AG laboratóriumaiban folyamatosan tesztelik és optimalizálják a BIOPTRON készülékeket a független intézmények által végzett legújabb tudományos kutatások alapján. Ezzel párhuzamosan a BIOPTRON készülékek akkreditált független vizsgálóintézetek további tanúsításítási folyamatain mennek keresztül. Üzleti folyamataink - beleértve a kutatás-fejlesztést, a beszállítói értékelést, a gyártás alkatrész-ellátását, a folyamatos ellenőrzéseket és magát a terméket - megfelelnek az Európai Közösség 93/427/EGK orvostechnikai eszközökről szóló irányelvének, valamint a helyi piacok specifikus nemzeti előírásainak.