Shopping cart icon

Hogyan főzzünk Zepterben? Vadas marha zsemlegombóccal

Hogyan főzzünk Zepterben? Vadas marha zsemlegombóccal
Hogyan főzzünk Zepterben speciálisan és nagyon egyszerűen? Lássunk egy receptet Veganeetával! 

A “vadashús” sokunk gyermekkori kedvence. A marhahús megfelelő elkészítésébe viszont sokszor még nagymamáink, anyukáink bicskája is beletört. Ha nem sikerült elég jól, akkor inkább csak a sűrű, finom és pikáns mártást fogyasztottuk, szinte bármilyen körettel, tésztával, zsemlegombóccal, akármivel.

A vadas Anitáéknél is gyakran kerül az asztalra, azt pedig, hogy a családjukban hogyan készítik, most meg is mutatja nekünk. Ráadásul a vadast minimális zsiradék hozzáadásával, mindössze nagyjából 15 perc főzési idő alatt, a lehető legegészségesebben fogja elkészíteni, miközben a legszuperebb végeredmény érdekében az új MixSy® multifunkciós botmixert is beveti, aminek minden konyhában ott a helye.

Csatlakozz te is Anitához, és ha meg szeretnéd venni a videóban használt termékeket, heti ajánlatunk rád vár! Ha pedig a kézzel díszített, Majestic Platinum luxus porcelán készletet nézted ki magatoknak, a héten hatalmas kedvezménnyel rendelheted meg.*



Készítsd te is vadas marhát zsemblegombóccal profi módon, Zepterben úgy, mint Anita! Rendeld meg a Zepter Masterpiece főzőedényt 30% kedvezménnyel, a Syncro-Click fedőt 21% kedvezménnyel, a MixSy konyhai botmixert és Majestic Platinum porcelán szetteket 24% kedvezménnyel! 

Használd az alábbi kuponkódot a kedvezmény érvényesítéséhez, és szerezd be a konyhádba legendás Zepter termékeinket!
ZMVA30E3
 

Szettben még kedvezőbb!


Sőt, ha mindkét Zepter Materpiece edényt megvásárolnád, válaszd limitált szettünket, és az alábbi kuponkód beváltásával 26% kedvezménnyel rendelheted meg őket!
ZMVA35E3
 

RECEPT: VADAS MARHA ZSEMLEGOMBÓCCAL

Hozzávalók 2 személyre:
  • 130 g vöröshagyma
  • 130 g sárgarépa
  • 140 g paszternák 
  • 100 g krumpli pucolva
  • 80 g édesburgonya pucolva
  • 150 g zeller pucolva
  • 150 ml tisztított víz
  • 40 g sűrített paradicsom
  • 2 db boróka bogyó
  • pici darab gyömbér (elhagyható)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kis csipet koriander mag (elhagyható)
  • 80 g növényi tejszín
  • 1 tk citrom leve
  • 15 g mustár (ez a mustár erősségétől változhat)
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk cukor 
  • só, bors

Zsemlegombóchoz: 
  • 1 db vizes zsemle, 60 g 
  • 30 g vöröshagyma 
  • 1 ek olaj
  • 30 ml zabtej
  • 70 g fehér liszt
  • 1 dl víz 

Elkészítése

Mossuk meg és vágjuk nagyobb darabokra a zöldségeket. A húst egyben és szeletekre szelve is lepiríthatjuk vízpróba után az edényben. Miután a hús kérgesedett, kivesszük az edényből és a zöldségeket is lepirítjuk benne. 

Itt-ott megpirulhatnak, hogy a vadasunk íze még teltebb legyen. Mehetnek rá a fűszerek, és amikor a zöldségekkel megvagyunk, a vizet is ráönthetjük. Szépen egységesre keverjük, majd a húst visszahelyezzük az edénybe, és rátesszük a fedőt.

Pont úgy járunk el, mint egy babgulyás esetében, azaz: vigyázzunk, hogy az edény oldalán a jelölést ne lépjük túl, ha a gyorsfőző fedőt szeretnénk használni. 

Amint a gyorsfőző fedőn a piros gomb felemelkedik, addig várunk, amíg megkeményedik – ekkor levesszük a hőfokot takarékra a főzőlapon. Figyeljünk, hogy a hőmérséklet csökkentés legyen összhangban azzal, hogy a fedőn a mutató a piros zónába ér. Így 15-20 perc után elzárjuk a hőforrást. 

A fedő akkor vehető le, amíg a piros gomb teljesen visszahúzódik, ekkor vehetjük le a fedőt az edényről – ekkor van készen a vadasmártásunk alapja. 

Mielőtt összeturmixoljunk a MixSy robotgéppel, hozzáadjuk a mártást, amit a mustárból, növényi tejszínből, sűrített paradicsomból, só-borsból, citromléből kavarunk ki. Ezzel állítjuk be a vadasunk végső ízvilágát. 

A vegán zsemlegombóc:

A zsemlét apró kockákra vágjuk és megpirítjuk apróra vágott vöröshagymával. Miután a kenyérkockák színt, ropogósságot kapnak, készítsünk egy jó kis nokedlitésztát növényi tejből, lisztből, pici só és tisztított víz hozzáadásával. Ezzel a tésztával keverjük össze a ropogós kenyeres hagymát, hagyjuk állni fél órát, majd a pároló edény segítségével pároljuk meg a kanállal formázott zsemlegombócokat vízgőz felett. 

Ne felejtsünk el pici sütőpapírt tenni a szűrőedény aljába úgy, hogy ne zárjuk el a gőz útját. Amint kész a mártás, a zsemlegombóc, szeljük fel a husit, és tálaljuk a vadasunkat. 😊


Lazac, kesudió és sült alma? Veganeeta a következő alkalommal egy igazi ételkülönlegességet készít nekünk Zepterben! Köves a videósorozatunkat a tippekért, receptekért és limitált ajánlatokért!

* A porcelánok esetében a rendelés teljesítési idő a gyártó szabad kapacitásától függően 2-3 hónap. A Majestic Platinum porcelánokat megtekintheted budapesti, szegedi, békéscsabai, debreceni, győri, miskolci, nyíregyházi, székesfehérvári, zalaegerszegi, bajai, gödöllői, nagykőrösi, soproni és tatai bemutatótermeinkben és irodáinkban. Elérhetőségeinket itt találod.

A kuponkódok 2025.11.08. és 2025.11.21. között érvényesek a Veganeeta matricával megjelölt termékekre, kizárólag regisztrált ZepterClub tagok részére. A kódot a rendelés véglegesítésekor a “Kuponkód” mezőben szükséges érvényesíteni.

Közzétéve: 2025. 11. 08. 13:00:00 Szerző: Zepter International | 0 hozzászólás
Zepter Konyha
Megosztás:
Zepter logotype A termék sikeresen a kosárba került! Bags Tovább a kosárba