Shopping cart icon

Hogyan főzzünk Zepterben? Lazac steak tejszínes, pirított kesudiós tésztával és mézen pirult sült almával

Hogyan főzzünk Zepterben? Lazac steak tejszínes, pirított kesudiós tésztával és mézen pirult sült almával
Hogyan főzzünk Zepterben speciálisan és nagyon egyszerűen? Lássunk egy receptet Veganeetával! 

Bár a magyarok más országok lakóihoz képest viszonylag kevés halat fogyasztanak, és azon belül is leginkább édesvízieket, a lazac egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Narancsos színe, különleges íze, a ropogósra sült bőre, magas tápanyag- és egészséges omega-3 zsírsav tartalma miatt sokan fogyasztják szívesen steak, ragu, mártás, tatár vagy saláta formájában.

Elkészítése egyszerű, mindössze néhány apróságra kell figyelned a főzés során. Ezt fogja ma bemutatni ma Anita, miközben az önmagában sem unalmas, ínycsiklandozó lazacsteak mellé egy olyan köretet készít, ami után minden  a tíz ujjunkat megnyalhatjuk!

Ha szeretnéd egészségesen elkészíteni a lazacot, az ehhez szükséges Zepter Masterpiece edényeket egy hétig most szuper áron vásárolhatod meg! Ha pedig a kézzel díszített, Majestic Platinum luxus porcelán készletet tetszett meg neked, a héten hatalmas kedvezménnyel rendelheted meg.*



Készíts te is lazac steaket izgalmas köretekkel profi módon, Zepterben úgy, mint Anita! Rendeld meg a Zepter Masterpiece főzőedényt 30% kedvezménnyel, a tálaláshoz használt Majestic Platinum porcelán szetteket pedig 24% kedvezménnyel! 

Használd az alábbi kuponkódot a kedvezmény érvényesítéséhez, és szerezd be a konyhádba legendás Zepter termékeinket!
ZMVA30E4
 

Szettben még kedvezőbb!


Sőt, ha a Zepter Masterpiece serpenyőt és sütőtálat is megvásárolnád, válaszd limitált szettünket, és az alábbi kuponkód beváltásával összesen 35% kedvezménnyel rendelheted meg őket egy csomagban!
ZMVA35E4
 

RECEPT: LAZAC STEAK TEJSZÍNES, PIRÍTOTT KESUDIÓS TÉSZTÁVAL ÉS MÉZEN PIRULT SÜLT ALMÁVAL


Hozzávalók: 
  • lazacfilé
  • só, bors
  • kakukkfű
  • fokhagyma
  • citrom

Elkészítése: 

Fontos, hogy a halat közvetlenül sütés előtt fűszerezzük. Ha előre besózzuk (akár csak 20-30 perccel), akkor a só hatására fellazul a szerkezete és elkezdi kiengedni magából az értékes nedvességet. Persze más a helyzet, ha pácot vagy pl. sóoldatot készítünk a halnak. Ebben az esetben több órás, napos várakozási idővel kell számolnunk, hogy a húsnak legyen ideje magába szívni az ízeket. A hétköznapokban azonban nincs időnk ilyesmire, szeretnénk azonnal kisütni a halszeletet. Ebben az esetben maradjunk annál a technikánál, hogy mielőtt a serpenyőbe kerül a hal, csak akkor kerül rá fűszer.

A serpenyőben sütött haltól egy roppanós, aranybarnára sült külsőt és egy szaftos, lédús belsőt várunk. Megosztok pár tipped veled ahhoz, hogy a te lazacod is ilyen tökéletes állagú legyen.

Sütés előtt egy papírtörlővel érdemes felitatni a nedvességet a halszeletről, majd ezután fűszerezni a korábban említett módon.

Egy serpenyőben melegítsünk fel 1-2 ek. olajat. Fontos, hogy forró serpenyőbe tegyük a halat, hogy rögtön elkezdhessen ropogósra sülni a bőre. Vigyázzunk azonban arra, hogy ne a legmagasabb fokozaton süssük, ilyenkor ugyanis könnyen odaéghet és kiszáradhat a filénk.

A lazac bőrös oldalát süssük meg először. Amikor a meleg serpenyőbe fektetjük a halat, ujjainkkal vagy egy spatulával nyomjuk óvatosan és egyenletesen a filét a serpenyőhöz.

Az első kb. fél percben a hő hatására a távozó nedvesség és zsírok miatt elkezd összezsugorodni, kunkorodni a hal bőre. Ha ezt hagyjuk, a halszelet nem tud annyira egyenletes sülni, ahogy mi azt szeretnénk.

A nyomással „ellentartunk” ennek a folyamatnak, míg a bőr elkezd megsülni, egy fix kérget alkotva így a filé alján. Ez körülbelül fél perc alatt megtörténik, ha jó volt az olaj hőmérséklete. Ha a bőr megszilárdult ne nyomjuk tovább a halat. A végeredmény így egy tökéletesen lapos ropogós bőrréteg lesz a lazac egyik oldalán.

A bőr segít abban, hogy a halszelet ne kapjon közvetlenül túl nagy hőt a serpenyőtől. Az egyenletesebb hőeloszlás miatt nem szárad ki a hal külseje, míg arra várunk, hogy a belső is megfelelően elkészüljön. A sütési idő nagy részében így bőrrel lefelé érdemes sütni a halat, és csak az utolsó szakaszban megfordítani és egy kis színt adni a másik felének is.

A sütési idő függ a halszelet vastagságától. Egy vékonyabb darabnak elég lehet 3 perc, egy vastagabbnak 6 percre is szüksége lehet a bőrös oldallal lefelé. Érdemes figyelni a hal oldalát, ott ugyanis szépen látszódik mekkora része sült már át. Kb. akkor kell megfordítani a lazacfiléket amikor a szelet odalán úgy látjuk, a hal fele már átsült.

Fordítás után már ne hagyjuk sokáig a halat a serpenyőben, amikor a másik fele is szép barnára sült vehetjük is ki a serpenyőből. A felesleges olajat érdemes egy papírtörlővel leitatnunk róla mielőtt tálaljuk.

Ízlés szerint tálaláskor csepegtethetünk rá friss citromlevet.

Amint készen van a lazac, vegyük ki a serpenyőből, citrom héjat pirítsunk meg egy pillanat alatt egy kevés barnacukron, és a készre főzött szélesmetéltet vagy tagliatellét forgassuk meg a forró serpenyőben vajon, tegyünk hozzá citromot, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg tejszínnel és halmozzuk egy tányérra, majd tegyük rá a lazac szeleteket. 

A következő részben Anita megmutatja nekünk, hogyan kell jó marha steaket sütni, amit gőzgombóccal – azaz egy fantasztikus, házi készítésű knédlivel knédlivel fog tálalni! Köves a videósorozatunkat a tippekért, receptekért és limitált ajánlatokért!


* A porcelánok esetében a rendelés teljesítési idő a gyártó szabad kapacitásától függően 2-3 hónap. A Majestic Platinum porcelánokat megtekintheted budapesti, szegedi, békéscsabai, debreceni, győri, miskolci, nyíregyházi, székesfehérvári, zalaegerszegi, bajai, gödöllői, nagykőrös, és soproni bemutatótermeinkben, irodáinkban. Elérhetőségeinket itt találod.

A kuponkódok 2025.11.22. és 2025.12.05. között érvényesek a Veganeeta matricával megjelölt termékekre, kizárólag regisztrált ZepterClub tagok részére. A kódot a rendelés véglegesítésekor a “Kuponkód” mezőben szükséges érvényesíteni.

Közzétéve: 2025. 11. 22. 13:00:00 Szerző: Zepter International | 0 hozzászólás
Zepter Konyha
Megosztás:
Zepter logotype A termék sikeresen a kosárba került! Bags Tovább a kosárba