[V2_TopNavigation_Row2 - submenu]
TherapyAir Smart légtisztító

Therapy Air® Smart 360° légtisztító

TAS-100

A csúcskategóriás, alacsony fogyasztású, csendes Therapy Air Smart 360° légtisztító berendezés HEPA szűrővel rendelkezik, amely a jól bevált HEPA H13 szűrő technológiát, további szűrőket és UV-C fényt kombinálva az ártalmas részecskék, kórokozók és gázok 99.97%-át eltávolítja. Növeli a levegő tisztaságát szobában, irodában. Antibakteriális, antivirális, hatékony a szállópor, penész, pollenek ellen. 
 

 

További információ
Listaár 421.900 Ft
BizzClubár -5% és -40% között
Jelentős kedvezménnyel vásárolhatsz: -5%, vagy akár -40%
Mennyiségi kedvezmény: Add hozzá a termékeket a kosaradhoz, és automatikusan megjelennek a kedvezményes árak. Minél több terméket helyezel kosárba, annál nagyobb kedvezményben részesülsz.
* Kattints a táblázatban megjelenített értékre, és máris láthatod a kedvezményt.
Listaár (Ft)  ≥
Kedvezmény mértéke akár
≥ 4K
DL1 -5%
≥ 20K
DL2 -10%
≥ 400K
DL3 -15%
≥ 1.2M
DL4 -20%
≥ 2M
DL5 -25%
≥ 2.4M
DL6 -30%
≥ 4M
DL7 -35%
≥ 8M
DL8 -40%
Kedvezmény új tagok regisztrálásáért: Minél több tagot hívsz meg, annál nagyobb kedvezményt kapsz a sikeres regisztrációk után.
Tagok száma
Kedvezmény akár
-
DL1 -5%
-
DL2 -10%
1
DL3 -15%
2
DL4 -20%
4
DL5 -25%
5
DL6 -30%
40
DL7 -35%
50
DL8 -40%
Egyedi Zepter BizzClub lehetőségek a barátaid vásárlásai után: akár 10% prémium minden vásárlás után
Határozz meg kedvezményeket a barátaidnak a Zepter BizzClub-ban bárhol a világon. A vásárlásaik után 10% prémiumot kapsz.
A barátaid azonos kedvezményekben részesülnek.
Bekapcsolódhatsz az értékesítésbe: Szerezz 5-40% jutalékot!
Ha közreműködsz egy értékesítés során, a vásárlás után 5-40% jutalékot szerezhetsz.
Válj Zepter szakértővé, és szerezz jelentős jövedelemkiegészítést! Dolgozz bárhol, bármikor, amennyit szertnél.

Ez nagyon egyszerű - adj további termékeket a kosaradhoz, és máris láthatod a kedvezményt.
Minél nagyobb az összeg - annál nagyobb a kedvezmény!

Listaár 421.900 Ft
BizzClubár 364.900 Ft
Mennyiség
Kedvezmény -14% -57.000 Ft
Végösszeg 364.900 Ft
Az átlagos szállítási idő a rendelés kifizetésének visszaigazolásától számított 7 munkanap
Megosztás:

Áttekintés

A csúcskategóriás, alacsony fogyasztású, csendes Therapy Air Smart 360° légtisztító berendezés HEPA szűrővel rendelkezik, amely a jól bevált HEPA H13 szűrő technológiát, további szűrőket és UV-C fényt kombinálva az ártalmas részecskék, kórokozók és gázok 99.97%-át eltávolítja. Növeli a levegő tisztaságát szobában, irodában. Antibakteriális, antivirális, hatékony a szállópor, penész, pollenek ellen. 
 

 

Bemutató

A TherapyAir Smart légtisztító készülék hatékonyan tartja tisztán a levegőt otthonában vagy akár irodájában. Többlépcső szűrőréteg garantálja a levegőben szálló kártékony szemcsék kiszűrését az állatszőrtől a szállóporon és polleneken át a vírusokig, baktériumokig, ezáltal védi a család egészségét. Hatékony a mérgező gázok, füst ellen, mint a dohányfüst vagy a tisztítószerekből, festékekből, hígítókból származó gázok. A TherapyAir Smart 360° készülők forgóventilátorral keveri a levegőt, és UV-C fénnyel növeli tovább a légtisztítás hatékonyságát. 

A jobb beltéri levegőminőség erősíti az immunrendszert, növeli a produktivitást és csökkenti a stresszt. A Therapy Air® Smart biztosítja a szervezet és az agy optimális oxigénellátását, javítja az éberséget és a koncentrációt, valamint a betegségekkel szembeni védekezőképességünket. 

A készülékben lévő fő szűrő a HEPA szűrő, mely a mind az Európai Unió, mind az USA által szigorúbban teljesíthető HEPA H13 szabványnak megfelel, azaz zárt térben a káros részecskék több, mint 99.97%-át kiszűrik a levegőből. Ezt a teljesítményt a TherapyAir Smart az ezüst nanorészecskékből álló előszűrővel, aktív szén szűrővel és UV-C fénnyel tovább emeli. A maximális teljesítmény elérésére akár 71 m2 nagyságú helységben is képes. 

Szagtalanítási hatékonysága 85%. A készülék szűrése antivirális, antibakteriális, és a penészspórák terjedését is ugyanúgy gátolja. Óránként akár 380-390 m3 tiszta levegőt biztosít . Légtisztítása füst esetén (CADR): 5.78 m3. /perc.  

A TherapyAir Smart légtisztító energiafogyasztása különösen alacsony, mindössze 50 watt, zajszintje szintén alacsony, legfeljebb 55 dB, mely tovább optimalizálható a 3 üzemmód és 4 légkeverési fokozat kényelmes beállításával. 

A készülék 33 cm széles, 64,1 cm magas és 33 cm mély, súlya 7.3 kg. A légtisztító berendezés informatív kijelzővel rendelkezik.  

Prémium minőségű, az egészség megőrzését előtérbe helyezve tervezett Zepter termék, melyre 5 év közvetlen gyártói jótállás érvényes.

 

A TherapyAir Smart 360 ° csomag tartalma 

 

A TherapyAir Smart légtisztító berendezés megvásárlásával minden szükséges eszközhöz hozzájut az eszköz egyszerű beüzemeléséhez. A doboz tartalmaz: 

 • Therapy Air Smart légtisztító készüléket 
 • 360°-os integrált szűrőbetétet 
 • Használati útmutatót 

 

Lakáshigiénia és egészségvédelem a TherapyAir Smart 360° légtisztító berendezéssel

 

Naponta átlagosan 20 000 alkalommal veszünk levegőt, és több, mint 11 000 liter levegőt lélegzünk be, ám mivel időnk nagy részét zárt térben – szobában, irodában, munkaterületen – töltjük, ennek jelentős része rossz minőségű, hiszen ezeken a helyeken akár százszor több szennyezőanyag és allergén gyűlhet össze, mint szabadtéren. Ezek lerakódása az emberi szervezetben hosszútávon számos betegség okozója. Becslések szerint évente 13 000 ember halálát okozza közvetetten a rossz minőségű levegő. 

A TherapyAir légtisztító berendezés 5 szintű szűrőrendszere hatékonyan tisztítja a levegőt a lakásba kerülő szállóportól, ami bármely építési területről, vagy akár a panelházak saját faláról válik le. Szűri a gombaspórákat, így gátolja a penész terjedését a falakon. Az aktív szén szűrőnek köszönhetően szűri a cigarettafüstöt, ezzel védve a nem dohányzók egészségét. Különösen ajánljuk a TherapyAir légtisztító berendezéseket olyan háztartásokba, ahol valamely családtag dohányzik, különösen kisgyerekes családok számára, hiszen a fiatal szervezet tüdeje kisebb kapacitással bír, melyre nagyobb terhelést ró a passzív dohányzás. 

 

TherapyAir Smart 360° légtisztító szűrők és működésük

 

A TherapyAir Smart légtisztító szűrőjének rétegei henger alakúak. A rétegek egymásra simulnak, így cseréjük egyszerű és praktikus, hiszen egyszerre cserélhető. A szűrő 3 fő rétegből áll: 

 • Előszűrő ezüst nanorészecskékkel: eltávolítja a nagyobb szennyeződéseket, mint például a port, a penészgombákat, a hajszálakat, a korpát, az állatszőrt stb., így a többi szűrő teljes hatékonysággal működhet és tovább tart. Az ezüst nanorészecskéknek köszönhetően erős antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. 
 • Szénszűrő: ez a réteg 00 g kókuszdióhéjból készült szenet tartalmaz, amely a legnagyobb sűrűségű ismert mikropórusokkal rendelkezik. Megszünteti a kellemetlen étel- és dohányszagot, valamint semlegesíti a mérgező gázokat, például a toluolt, a benzolt, a xilolt és a formaldehidet 
 • HEPA H13 szűrő: Ez a szűrő felfogja a 0,3 mikronos vagy annál kisebb méretű részecskék 99,97%-át, beleértve a vírusokat, a baktériumokat, az allergéneket, a penészspórákat és a baktériumokat. Segít megelőzni a fertőzéseket, valamint a por és a dohányfüst legapróbb részecskéit is eltávolítja a beltéri levegőből. A szűrő szerves antibakteriális anyaggal, tiabendazollal és penészgomba-ellenes anyagokkal van bevonva. 

A Therapy Air® Smart jelentős fertőtlenítő hatással bíró UV-fénnyel rendelkezik, amely semlegesíti a levegőben terjedő kórokozókat és egyedülálló védelmi vonalat biztosít. Nem szűri, hanem konkrétan elpusztítja őket. A rövidhullámú, 265-315 nm-es UV-C fényt felbontja a mikroorganizmusok sejtmagjában lévő RNS/DNS anyagot, így azok életképtelenné és szaporodóképtelenné válnak. Az U-C fény a napfény antimikrobiális hatását reprodukálja, így nem egyszerűen csak kiszűri, hanem teljesen kiirtja a penészspórákat és a kórokozókat. 

A TherapyAir Smart készülékek szűrőbetétje körülbelül 2650 óra időtartamon át üzem- és szűrőképes, mely a szennyezettség erősségétől függően változhat. A szűrbetét cseréje egyszerű. A készülék áramtalanítása után csak oldalára kell fektetnünk a készüléket, kinyitni az alsó fedelet, kivenni a régi szűrőt és behelyezni az újat. A fedél az óra járásának irányába forgatva könnyen visszahelyezhető. 

 

HEPA szűrős légtisztító

 

A Therapy Air Smart légtisztító berendezésekben is alkalmazott HEPA szűrés a különböző rostok dinamikáján alapszik, és gyakorlatilag három szűrőmechanizmus együttes ereje teszi lehetővé: 

 • Az elzárás 0,4 mikronnál nagyobb szemcsék ellen hatásos metódus. A nagy részecskék nem csak beleakadnak a szűrőrostba, de méretüknél fogva fenn is akadnak rajta 
 • feltartóztatás a 0,1 mikronnál nagyobb és 0.4 mikronnál kisebb, közepes méretűnek nevezett szemcséket fogja fel oly módon, hogy a rostokkal való ütközés során eltéríti azokat, irányváltásra kényszerítik 
 • diffúzió a legapróbb, 0,1 mikronnál kisebb részecskék ellen hatékony. A légtisztítóba beáramló apróbb szemcsék miután összeütköznek a rostokkal, Brown-mozgással mozognak tovább, azaz gyakorlatilag kelepcébe kerülnek a rostok között 

 

A levegő dúsítása negatív ionokkal a Therapy Air légtisztító készülékkel 

 

A negatív ionok olyan részecskék, melyek elektront vettek fel. Negatív ion (anion) természetes módon akkor jön létre, amikor a víz hullámzással partot ér, vagy például a folyó vize hirtelen lezúdul egy szakadékba vízesést formálva, a vízmolekulák pozitív, a levegő pedig negatív töltést vesz fel a Lenard-effektus révén. Negatív ionok keletkeznek egy villámlás utáni elektromos kisülés során is. Szintén természetes forrása a napsugarak fotoelektromos hatása, vagy az UV sugarak által okozott diffúzió a légkörben. 

Ezek mind olyan természeti jelenségek, melyektől elzárjuk magunkat egy épületben tartózkodva. A negatív ionok jótékony tulajdonsága, hogy a pozitív ionokkal ütközve elnehezítik azokat, együtt pedig a földre hullanak ahelyett, hogy belélegeznénk őket. Mivel a szennyezőanyagok szinte kivétel nélkül pozitív ionok, különösen fontos a negatív ionok pótlása a szobában, lakásban, bármilyen zárt térben. Ezért tartják a negatív ionokat a levegő vitaminjainak. 

A laboratóriumi tesztek alapján a TherapyAir Smart 360° légtisztító készülékek óránként akár 5 000 000/cm³ negatív ion kibocsátására is képesek. Összehasonlításképp, a vízesések közvetlen közelében mért értékek 95 000 és 145 000 negatív ion/cm3, a hegyekben, tengerpartokon 50 000 és 100 000 ion/cm3. 

 

TherapyAir Smart légtisztító extra funkciókkal 

 

A TherapyAir Smart berendezések mind formatervezésükben, mind működésükben több extra funkcióval is rendelkeznek. Viszonylag könnyű súlyának köszönhetően egyszerűen hordozhatóak a helyiségek között. Gyermekzárral rendelkezik, figyelmeztet a szűrőcserére, és a légtisztítás időzíthető, ütemezhető. 

A hangulatvilágítás nem csak látványában erősíti a készülék által kínálat funkciókat, de jelzéseket indikál, például az üzemmódra vonatkozóan: 

 • Zöld: A levegő minősége kiváló, a 2.5 mikron nagyságú részecskék mennyisége a levegőben 0-50 μg/m³ 
 • Kék: A levegő minősége kifogásolható, a 2.5 mikron nagyságú részecskék mennyisége a levegőben 51-100 μg/m³ 
 • Sárga: A levegő minősége rossz, a 2.5 mikron nagyságú részecskék mennyisége a levegőben 101-150 μg/m³ 
 • Piros: A levegő minősége kritikus, a 2.5 mikron nagyságú részecskék mennyisége a levegőben több, mint 150 μg/m³ 

fényérzékelő segítségével a készülék automatikusan beállítja a hangulatfény intenzitását. 

sebességválasztó gomb segítségével a ventilátor sebessége 4 fokozaton át változtatható.  

Alvás üzemmódban a készülék csak csendesen működik, biztosítva a nyugodt pihenést. 

Automata üzemmódban a készülék automatikusan optimalizálja a ventilátor sebesség a környezet szennyezettsége alapján. 

Az UV-C fény és az ionizátor külön ki- és bekapcsolható. 

gyermekzár érzékeli az érintést, és kikapcsolja a vezérlőket, megakadályozva a véletlen vagy nem kívánt beállításokat. 

szűrőcsere-emlékeztető felhívja a figyelmet, amikor a szűrők cseréje esedékessé válnak. 

 

Hogyan óvja az egészséget a TherapyAir Smart légtisztító?

 

A napi körülbelül 11 000 liter belélegzett levegő jelentősen telített különböző porszemcsékkel. A 10 μm-nál (PM 10) kisebb részecskék könnyen a légutakba kerülnek. Az orrnyálkahártyán megtapadhatnak a 2.5 μm-nál nagyobb részecskék, a 2-3 μm nagyságú részecskék könnyedén továbbjutnak a hörgőkig, az 1-2 μm nagyságúak a hőrgőcskékig, az ennél kisebbek pedig egyenesen tüdőbe, ahol lerakódnak. A legmélyebben lerakódott részecskék gátolják az oxigénfelvételt, ami hosszútávon szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet. Felmérések szerint Magyarországon évente 16 ezer ember korai halálát okozzák a 10 μm-nál (10 mikrométernél) kisebb részecskék, melyek között a baktériumok, vírusok mellett számos káros vegyi anyagból származó szemcsék is jelen lehetnek, mint például a korom vagy az azbeszt. 

A mérgező hatású füstök részecskéi megközelítőleg 1 μm méretűek. A baktériumok átlagos nagysága körülbelül 2 μm. A vírusoké 0.005 és 2 között mozog, melyek gyakran 3 μm vagy nagyobb aeroszolba záródnak, ami erősen fertőzőképessé teszi őket. Kutatások szerint a COVID19 megbetegedést okozó SARS-CoV2 koronavírus esetében például 3-30 µm méretű aeroszolokba tömörülve terjed továbbá kórt. Egy parlagfű pollen mérete kb. 10-25 μm. 

Mivel a TherapyAir Smart légtisztító szűrőrendszerének egyes szűrői a 0.1 mikron méretű részecskéket is képesek kiszűrni, fizikai megoldást kínál a légszennyezés ellen, valamint az aerosolba tömörült vírusok, vagy a pollenallergiát okozó virágporszemek kiszűrésére. Az UV-C fény pedig nem csak felfogja, de meg is semmisíti a mikroorganizmusokat. Ezáltal különösen segít a levegőben terjedő bakteriális és vírusos megbetegedések, például az influenza terjedésének gátolásában a háztartáson belül vagy az irodahelységben, pollenszezonban pedig nyugalmat, tiszta levegőt kínál a parlagfű allergiában szenvedőknek, vagy más allergén növények mintegy 10 hónapon át szétnyúló virágzási szezonjában. 

William Fisk, a kaliforniai Lawrence Berkeley Nemzeti Laboratórium kutatója arra az eredményre jutott vizsgálatai során, hogy a beltéri levegő minőségének javítása jó hatással van a dolgozók teljesítményére, és ez akár évi 200 milliárd dollár megtakarítást is jelenthet a cégeknek. Ha a vér oxigénellátása nem kielégítő, akkor az agy hamar elfárad, és csökken a szellemi teljesítőképesség. A fáradt, túlterhelt elme hajlamos a depresszióra – ez az egész szervezetre hatással van, ilyenkor gyengülhet az immunrendszer és könnyebben betegedhetünk meg. Emiatt a TherapyAir Smart légtisztító használata irodában is javasolt. 
 

 

A TherapyAir Smart 360° és a TherapyAir iOn különbségei – a TherapyAir légtisztítók evolúciója

 

A TherapyAir Smart nem csak formatervezésében nyújt exkluzívabb élményt a TherapyAir iOn készülékeknél, de számos ponton tovább tökéletesítettük a légtisztítás folyamatát, és a készülékbe további funkciókat építettünk. 

A TherapyAir Smart 360° szűrési hatékonysága 99.99%, és zajszintje 5 dB nagysággal kisebb, a légtisztító szűrők munkáját UV-C fény erősíti, és a készülék a toronyventilátorokhoz hasonló légkeverést biztosít. Emellett a Smart készülék jóval több, köbcentiméterenként akár 5 millió negatív ion előállítására képes. 

A TherapyAir Smart szűrő rétegei henger alakúak és egybefüggőek, így együtt, egy mozdulattal cserélhetőek.

Technikai adatok

CIKKSZÁM
TAS-100
TERMÉK NEVE
Therapy Air® Smart 360° légtisztító
BRUTTÓ TÖMEG [KG]
10,8
NETTÓ SÚLY [KG]
7
GYÁRTÓ
Healthlead Corporaton Limited
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG
Kína
TERMÉK HASZNÁLATA
Légtisztító otthoni használatra
ENERGIAFOGYASZTÁS
50 W (220V)
ZAJSZINT
Max. 55 dB(A)
MÉRETEK
641 x 330 x 330 mm
MAXIMÁLIS LEVEGŐÁRAMLÁS (M3/PERC)
380-390 m³ / óra
GENERÁLT NEGATÍV IONOK MENNYISÉGE
5 millió negatív ion / cm³
TANÚSÍTVÁNYOK/MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT
CE jelölés, EAC
JÓTÁLLÁS
A Zepter International a Therapy Air Smart légtisztító esetleges anyag- vagy gyártási hibáira a termék eredeti vásárlási dátumától számított öt (5) évig jótállást vállal. A korlátozott 5 éves jótállás a készülék legalapvetőbb elemeire vonatkozik, vagyis a motorra és az alaplapra („korlátozott jótállás”).
TANÚSÍTVÁNYOK/MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT
A Therapy Air Smart megfelel az alábbi európai irányelveknek: a) Az Európai Parlament és Tanács 2014/35/EU számú, a korlátozott feszültségtartományon belüli üzemeltetésre tervezett elektromos eszközökre vonatkozó rendelkezéseket harmonizáló irányelvének, valamint b) Az Európai Parlament és Tanács 2014/30/EU számú, az elektromágneses kompatibilitásról szóló irányelvének. Az EK Megfelelőségi Nyilatkozat garantálja, hogy a készülék biztonságos, tesztelésre és bevizsgálásra került, továbbá megfelel minden vonatkozó szabvány, irányelv és jogszabály követelményeinek.
A CSOMAG TARTALMA
• Therapy Air Smart készülék • 360°-os integrált szűrőbetét • Használati útmutató

Dokumentumok

Dokumentumok

Therapy Air Smart

Használati útmutató

Therapy Air Smart TAS-100

Kapcsolódó termékek

Zepter logotype A termék sikeresen a kosárba került! Bags Tovább a kosárba